Muut julkaisut

Ohessa on listattuna muita julkisia tuotoksiani ja esiintymisiä aikajärjestyksessä. Näiden lisäksi olen kirjoittanut työantajan sisäiseen blogiin ja pitänyt tietoturva- ja tietosuojaesityksiä esim. työntekijölle, yhteistyökumppaneille ja opiskelijoille.

Webinaari: Miten tietoturvaratkaisut mahdollistavat tietosuojan sähköpostissa?

VAHTI-webinaari 25.1.2024: Tietosuojapäivän etkot. Katso tallenne tästä tai lue aiheeseen liittyvä blogipostaus.

Arjen digiturvan tehokuuri

Arjen digiturvan tehokuuri on apuväline sinulle, joka vastaat henkilöstön digiturvaosaamisen ylläpitämisestä. Paketti sisältää 12 valmista blogikirjoitusta, joiden avulla voit nostaa henkilöstön digiturvaosaamista.

Voit vapaasti muokata blogeja tarpeesi mukaan ja julkaista ne omalla nimelläsi esim. organisaatiosi intrassa. Paketti soveltuu hyvin myös itseopiskelumateriaaliksi aiheesta kiinnostuneille.

Lataa käyttöösi Arjen digiturvan tehokuuri.

Tietosuoja tapahtumissa – mitä pitää huomioida? 2020

Lue artikkeli Talk-verkkolehdestä Tietosuoja tapahtumissa – mitä pitää huomioida?

Etätyön tietoturva – 10 käytännön vinkkiä, 2020

Lue artikkeli Talk-verkkolehdestä: Etätyön tietoturva – 10 käytännön vinkkiä.

Kohti tietoaineistojen luokittelua ammattikorkeakoulussa, YAMK-opinnäytetyö 2016

Tietoaineistojen luokittelu on kokonaisuus, joka auttaa tunnistamaan organisaatiolle tärkeät tiedot ja suojaamaan ne asianmukaisesti eri käyttötilanteissa. Tämä YAMK-opinnäytetyö kokoaa yhteen kattavan tietopaketin aiheesta.

Työ sisältää mm. 9-vaiheisen menetelmän tietoaineistojen luokittelun aloittamiseksi sekä kuvauksia luokiteltujen tietojen hyödyntämiskohteista. Yleisesti ottaen tulokset auttavat luokittelutoiminnan johtamisessa, suunnittelussa ja toteuttamisessa. Opinnäytetyö on rakennettu niin, että siitä on hyötyä mahdollisimman monelle organisaatiolle.

Voit ladata opinnäytetyön PDF-version Theseuksesta.

Verkkopalvelun tarjoaja – kunnioitatko käyttäjän yksityisyyttä? 2014

Suomalaiset verkkopalvelut keräävät käyttäjästä paljon tietoja ja siirtävät niitä suoraan ulkomaalaisten pörssiyhtiöiden käyttöön. Verkkopalvelun tarjoaja ei aina ymmärrä, että näin tapahtuu. Artikkelissa ohjeistetaan miten käyttäjien yksityisyyttä voisi paremmin huomioida verkkopalveluiden toteutuksessa.

Artikkeli on osa Turun AMK:n tietoturvajulkaisua Näkökulmia tietoturvaan 2.
Lataa julkaisu

Yrityksen tietoturvan perusteet – lyhyt oppimäärä, 2013

Artikkeliin on koottu tiiviisti pk-yrittäjälle suunnattuja toimintaohjeita ja vinkkejä, joiden avulla on helppo lähteä kehittämään oman yrityksensä tietoturvaa.

Artikkeli on osa Turun AMK:n tietoturvajulkaisua Näkökulmia tietoturvaan.
Lataa julkaisu

Pk-yrityksen tietoturvasuunnitelman laatiminen, opinnäytetyö 2010

Tässä teoksessa kuvataan tietoturvasuunnitelman laatimisen vaiheet. Ohjeistus sopii esimerkiksi pk-yrityksiin, jotka haluavat parantaa tietoturvaansa ja sitä kautta toiminnan laatua sekä yrityksen kilpailukykyä.

Työ valittiin Tietoturva ry:n järjestämässä kilpailussa vuoden tietoturvaopinnäytetyöksi (AMK-sarja) 2011. Voit ladata työn PDF-versiona Theseuksesta.