Salasanat näppäimistön alle vai päälle?

Salasanat voi kirjoittaa paperille vaikkapa muistin helpottamiseksi. Mieti kuitenkin, mihin paperin sijoitat. Perinteinen piilopaikka näppäimistön alla ei ole se huonoin paikka.

Kävin turkulaisessa lastentarvikeliikkeessä ostoksilla. Vuoroa odotellessani huomasin, että toisen kassapäätteen näytön alareunaan oli kirjoitettu käyttäjätunnus ja salasana. Tunnusten perusteella ne arvattavasti toimivat liikkeen verkkokaupassa.

Tunnukset olivat sen verran helpot, että muistan ne monta päivää jälkikäteen. Toimintaympäristö huomioiden ei varmaan tule yllätyksenä, että salasana perustui suosittuun lastentarvikebrändiin. Tietysti! Miksi ei perustuisi. Sehän on loogista ja helppoa. Todennäköisesti salasanaa ei kuitenkaan kukaan arvaa. Helppo muistaa, mutta vaikea arvata. Kaikesta huolimatta kyseessä on siis hyvä salasana?

Salasana ja tunnus paljastuvat asiakkaille myyntipöydän mallista johtuen. Päätteet on sijoitettu pitkän L-kirjaimen mallisen pöydän molemmille reunoille. Vaikka pöytä aiheuttaakin (minimaalisen) riskin tunnusten väärinkäytölle, niin myyntihenkilöstön turvallisuuden näkökulmasta pöytä on hyvä. Uhkaavasti käyttäytyvä asiakas ei pääse helposti myyjään käsiksi. Lisäksi myyjän on mahdollista paeta tilannetta useaan eri suuntaan.

Salasanat näppäimistön alle vai päälle? Mieluummin alle.

Lue myös 1) miksi kuvaamista kannattaa välttää työpaikalla, 2) miksi kannattaa pitää oma työpöytä puhtaana.


Julkaistu

kategoriassa

,

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *