Teköälyä pystyy hyödyntämään arjen tietoturvatyössä monella tavalla. Tässä koontia omista kokeiluista.
Viestipohjat tietoturvaviestintään
Varoitusteksti huijausviestikampanjasta, muistutusviesti loma-aikojen tietoturvasta ja viestipohja kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen varalle. Tekoäly suoriutuu erilaisten tietoturvaviestien rakentamisesta hyvin.
Teknisen selostuksen tulkkaus
Keskustelimme erään järjestelmän tietoturvan kehittämisestä. En osannut muotoilla asiaa tarpeeksi teknisesti, ja toinen asiantuntija vastasi minulle liian yleisellä tasolla.
Kun siirryimme erittäin tekniseen, mutta tekoälyn tukemaan keskusteluun, niin vastaukset löytyivät.
Tietoturvajargonin suomentaminen
Käyttääkö toinen osapuoli paljon lyhenteitä ja muuta tietoturvajargonia? Tekoäly osaa hyvin suomentaa ja kuvailla erilaisia tietoturvatermejä.
Vinkit tietojärjestelmän kyberturvallisuuden kehittämiseen
Testasin, miten tekoäly tunnistaa kuvasta tietojärjestelmään liittyvän arkkitehtuurin. Ja mitkä ovat tekoälyn vinkit kyseisen tietojärjestelmän kyberturvallisuuden kehittämiseksi.
Muutokset tietojärjestelmän konfiguraatioon
Eräs tietojärjestelmä ei näyttänyt tietoa, jota tarvittiin tietoturvan varmistamiseksi. Tekoäly osasi ehdottaa oikeaa asetusmuutosta, jolla tieto saatiin näkyviin.
Koodin tuottaminen
Korvasin erään vanhan tiedonsiirtokoodin turvallisemmalla versiolla. Tekoäly auttoi muodostamaan tuon uuden turvallisemman koodin.
Muistioiden ja kuvien analysointi
Tekoälyllä pystyy hyvin tiivistämään isoja määriä tekstejä. On myös mahdollista analysoida kuvien sisältöä. Ja tietysti luoda kuvia.
Tekstien ja kuvien tulkinnassa on myös omat riskinsä. Lue kuvakaappauksiin liittyvä blogikirjoitus.
Huijausviestien tunnistaminen
Voiko tekoälyllä tunnistaa huijausviestit? Tätä en itse asiassa ole vielä kokeillut. Mutta kirjoitin kuitenkin aikaisemmin vinkin siitä, miten työntekijät voivat tunnistaa tekoälyn kirjoittaman huijausviestin.
Vastaa